Nasze dania przygotowujemy specjalnie na Państwa
zamówienie, zawsze ze świeżych, lokalnych produktów.
Na dobry początek, czyli przystawki i startery
Gruba ryba
Śledzik bałtycki z cebulką kolorową siekaną zatopiony w oleju z pieczywem podawany
Baba Riba
śledzik bałtycki w śmietanie z jabłuszkiem i cebulką z pieczywem podawany
Cienkie Muuuuu
carpaccio z marynowanej w ziołach polędwicy wołowej, podawane z rukolą, kaparami i świeżo tartym parmezanem
Viva la Revolution
camembert z grilla podawany z naszej roboty żurawiną oraz grzanką
Więzień Kozaka
tradycyjny tatar wołowy z marynatami chatowymi i żółtkiem (dostępny od piątku do niedzieli)
Dżem ze Świnki
tradycyjny smalec wieprzowy podawany z pieczywem i ogórkiem kiszonym
Nogi Roztańczone
czyli tradycyjne wieprzowe zimne nóżki z pieczywem i octem podawane
Góra Mięcha
chatowy chłopski talerz przysmaków czyli pieczyste naszego wyrobu, smarowidło oraz kiszoniak i pieczywko do biesiadowania (dostępna od piątku do niedzieli)
Polewki chatowe czyli nasze słynne zupy:
Rossolini
prawdziwy rosół na wielu mięsiwach warzony z pielmieni domowymi podawany
Bonżur
według naszej receptury z kiełbasami i jajem podawany
Kuba Rozpruwacz
Flaczki wołowe po warszawsku z pieczywkiem podawane
Przedrzeźniacz ogrodniczki
pomidorowa najprawdziwsza z pomidorami i makaronem
Przepis mamy z kryminału
zupa z grzybów leśnych z makaronem uwielbiana przez naszych gości
Menu dla milusińskich
Mały Rossolini
rosół z makaronem
Przedrzeźniaczek Ogrodniczki
pomidorówka
Polędwiczki kierowniczki
polędwiczki drobiowe z ziemniakami i surowką
Gul Gul Gul
pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym z kopytkami i surówką
Gdzie jest Nemo?
zupa z grzybów leśnych z makaronem uwielbiana przez naszych gości
Jadło wegańskie i ryby
Rybka lubi pływać
pstrąg smażony na maśle z ziołami, a do tego ziemniaki z wody i surówka
Kielot
lubelskie bocianie gniazda z vege okrasą oraz surówką podawane
Może nad Morze?
dorsz z pieca, podawany z ziemniakami oraz surówką chatową
Kalafiorlove
kalafiorowe klopsy z kopytkami naszej roboty i surówką sezonową
Grzechu warte skorupiaki
krewetki królewskie w pikantnym sosie winno-maślanym z grzankami podawane
Wschód - Zachód
twarogowe placuszki z łososiem wędzonym kleksem śmietany oraz kawiorem podawane z surówką
Mięsna strawa, czyli dania główne
Kaczka Dziwaczka
kaczka „klasyk chatowy” pieczona na złoto, podawana z kopytkami i buraczkami oraz z żurawiną
Świntuch
wielgachny schabowy w panierce, a do tego ziemniaki z wody i kapusta zasmażana
Złap mnie za kolanko
czyli golonka gotowana a następnie zapieczona na chrupiąco na zasmażanej podawana z musztardą i chrzanem
Siarczysty policzek
policzki wołowe wolno duszone w sosie własnym z kopytkami i buraczkami podawane
Ptaki na grzędzie
czyli szaszłyk drobiowy dobrze doprawiony z ziemniakami opiekanymi oraz kiszonym ogórasem podawany
Dumnie wypięta
pierś drobiowa z kurczaka zagrodowego faszerowana twarogiem wiejskim i szpinakiem z kopytkami i buraczkami na ciepło podawana
XXL
chatowy klasyczny ogromny kotlet mielony podawany z ziemniakami oraz buraczkami na ciepło
Chrum Chrum
bitki wieprzowe w grzybach leśnych podawane z ziemniakami z wody oraz buraczkami
A to świnia!
żebro wieprzowe pieczone z metra cięte z glazurą BBQ na bazie Jack Daniels i śliwki nowosądeckiej z opiekanymi kartoflami i buraczkami serwowane
Deserki
Ciasto marchewkowe
Ciasto czekoladowo-gruszkowe
Serniczek pieczony (różne warianty)
Napoje
Espresso
Espresso doppio
Americano
Cappuccino
Cafe Latte
Herbata zimowa
Herbata liściasta czarna / zielona
Herbata liściasta owocowa
Kompot wieloowocowy
Woda gazowana / niegazowana
Pepsi / Max / 7-up / Mirinda
Sok pomarańczowy / porzeczka / jabłko
Napoje alkoholowe dostępne na miejscu
Zarezerwuj stolik
Przejdź do formularza rezerwacyjnego i zaplanuj wizytę w naszej restauracji.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności i cookies